Ceny serów w Polsce (10.09.2017)
19.09.2017 -
W okresie od 3 do 10 września 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Edamskiego, Ementaler, Feta i sera pleśniowego zmalała.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,38 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,59 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 14,99 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 7,1%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,06 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,48 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 15,24 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,84 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%;
Cena sera pleśniowego:
- cena –18,67 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,9%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,13 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,70 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%.
(19.09.2017 za gospodarz.pl)