Ceny serów w Polsce (10.09.2017)

19.09.2017 -

W okresie od 3 do 10 września 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Edamskiego, Ementaler, Feta i sera pleśniowego zmalała.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 14,38 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 14,59 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,99 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 7,1%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 16,06 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 14,48 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 15,24 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,84 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena –18,67 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,9%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,13 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,70 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym wzrost o 1%.

(19.09.2017 za gospodarz.pl)


Współpraca