Ceny serów w Polsce (10.12.2017)
14.12.2017 -
W okresie od 3 do 10 grudnia 2017 roku w Polsce odnotowano spadek cen większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Mozzarella, Gouda, sera pleśniowego i twarogu wzrosła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 13,78 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%;
Cena sera Gouda:
- cena – 13,81 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 14,17 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 0,4%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,87 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 13,76 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,89 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,86 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 20,10 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,0%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,26 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,66 zł/kg ,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%.
(14.12.2017 za gospodarz.pl)