Ceny serów w Polsce (11.12.2016)
23.12.2016 -
W okresie od 4 do 11 grudnia 2016 r. w Polsce odnotowano zróżnicowany stosunek cen serów w skali tygodnia.
Cena sera Edamskiego
- cena – 15,75 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Cena sera Gouda
- cena – 15,34 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Cena sera Cheddar
- cena – 12,32 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,9%
Cena sera Ementaler
- cena – 16,77 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
- cena – 14,96 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Cena sera Mozzarella
- cena – 13,96 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%
Cena sera Feta
- cena – 9,92 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Cena sera pleśniowego
- cena – 17,43 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%
Cena twarogu min. 40%
- cena – 9,16 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
- cena – 6,61 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
(23.12.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)