Ceny serów w Polsce (13.11.2016)
25.11.2016 -
W okresie od 7 do 13 listopada 2016 roku w Polsce odnotowano wzrost cen większości serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar i Ementaler zmalała.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,82 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,9%;
Cena sera Gouda:
- cena – 15,12 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 11,58 zł/kg;
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,3%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,60 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,57 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,06 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,95 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,08 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,99 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,55 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%.
(25.11.216 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)