Ceny serów w Polsce (14.08.2016)
26.08.2016 -
W okresie od 8 do 14 sierpnia 2016 roku ceny serów w Polsce wzrosły. Spadła natomiast cena sera Cheddar, Mozzarella, Feta oraz twarogu.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 11,67 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Cena sera Gouda:
- cena – 11,72 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 10,61 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,7%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 13,63 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,0%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 11,56 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 11,73 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,1%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,20 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,71 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,2%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,92 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,59 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%.
(26.08.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)