Ceny serów w Polsce (15.01.2017)

27.01.2017 -

Od 9 do 15 stycznia 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego i twarogu zmalała. Z kolei cena serka wiejskiego pozostała niezmienna.

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 14,63 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 14,71 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 13,74 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 10,9%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 16,18 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 14,50 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 14,17 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,5%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,98 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,7%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 18,43 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,6%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,01 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,58 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian.

(27.01.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca