Ceny serów w Polsce (15.01.2017)
27.01.2017 -
Od 9 do 15 stycznia 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego i twarogu zmalała. Z kolei cena serka wiejskiego pozostała niezmienna.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,63 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,71 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 13,74 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 10,9%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,18 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,50 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,17 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,5%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,98 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,7%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 18,43 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,6%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,01 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,58 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian.
(27.01.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)