Ceny serów w Polsce (15.10.2017)
20.10.2017 -
W okresie od 8 do 15 października 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Edamskiego, Cheddar, Mozzarella i sera pleśniowego zmalała.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,50 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%;
Cena sera Gouda:
- cena – 15,02 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%.
Cena sera Cheddar:
- cena – 14,67 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,92 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,80 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 15,37 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,91 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Cena sera pleśniowego:
- cena –18,83 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,8%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,25 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,75 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%.
(20.10.2017 za gospodarz.pl)