Ceny serów w Polsce (16.04.2017)

27.04.2017 -

W okresie od 9 do 16 kwietnia 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Edamskiego, Ementalera i wiejskiego spadła.



Cena sera Edamskiego:

  • cena – 13,34 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 13,28 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 13,06 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 14,71 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,5%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 13,71 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,0%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 14,42 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,82 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 18,77 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,1%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 8,95 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,59 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%.

(27.04.2017 za gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca