Ceny serów w Polsce (16.04.2017)
27.04.2017 -
W okresie od 9 do 16 kwietnia 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Edamskiego, Ementalera i wiejskiego spadła.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 13,34 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%;
Cena sera Gouda:
- cena – 13,28 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 13,06 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 14,71 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,5%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 13,71 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,0%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,42 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,82 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 18,77 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,1%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,95 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,59 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%.
(27.04.2017 za gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)