Ceny serów w Polsce (16.10.2016)
27.10.2016 -
W okresie od 10 do 16 października 2016 r. w Polsce odnotowano zróżnicowanie poziomu cen w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar wzrosła aż o 7%.
Cena sera Edamskiego
- cena – 14,21 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
Cena sera Gouda
- cena – 14,31 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Cena sera Cheddar
- cena – 11,80 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 7%
Cena sera Ementaler
- cena – 15,60 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
- cena – 13,96 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Cena sera Mozzarella
- cena – 13,54 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
Cena sera Feta
- cena – 9,85 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Cena sera pleśniowego
- cena – 17,41 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%
Cena twarogu min. 40%
- cena – 8,89 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
- cena – 6,52 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
(27.10.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)