Ceny serów w Polsce (17.07.2016)
28.07.2016 -
Od 11 do 17 lipca 2016 roku ceny serów w Polsce w większości wzrosły. Jedynie cena sera Cheddar, Ementaler i Mozzarella zmalała.
Cena sera Edamskiego
- cena – 10,83 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
Cena sera Gouda
- cena – 10,52 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Cena sera Cheddar
- cena – 10,71 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,2%
Cena sera Ementaler
- cena – 12,35 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
- cena – 10,46 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
Cena sera Mozzarella
- cena – 11,53 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4%
Cena sera Feta
- cena – 9,33 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Cena sera pleśniowego
- cena – 17,91 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,2%
Cena twarogu min. 40%
- cena – 9,01 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
- cena – 6,57 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
(28.07.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)