Ceny serów w Polsce (17.09.2017)
27.09.2017 -
W okresie od 10 do 17 września 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Gouda, Cheddar, twarogu oraz serka wiejskiego zmalała.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,67 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,58 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 14,48 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,4%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,80 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,6%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,86 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 15,53 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,91 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;
Cena sera pleśniowego:
- cena –18,96 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,01 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,61 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%.
(27.09.2017 za gospodarz.pl)