Ceny serów w Polsce (17.12.2017)
23.12.2017 -
W okresie od 10 do 17 grudnia 2017 roku w Polsce odnotowano spadek cen większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Ementaler, sera pleśniowego i twarogu wzrosła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 13,58 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%;
Cena sera Gouda:
- cena – 13,66 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 13,32 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 6,0%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,94 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 13,48 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,50 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,83 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 20,21 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,13 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,56 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%.
(23.12.2017 za gospodarz.pl)