Ceny serów w Polsce (18.06.2017)
27.06.2017 -
W okresie od 11 do 18 czerwca 2017 r. w Polsce odnotowano wzrost cen większości serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, Feta, sera pleśniowego i serka wiejskiego zmalała.
Ceny serów w Polsce:
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,34 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,14 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 12,55 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,8%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,32 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,02 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,93 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,81 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 18,18 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,11 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,60 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%.
(27.06.2017 za gospodarz.pl)