Ceny serów w Polsce (18.09.2016)
29.09.2016 -
W okresie od 12 do 18 września 2016 roku ceny serów w Polsce wzrosły. Spadła tylko cena sera Mozzarella.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 13,23 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;
Cena sera Gouda:
- cena – 13,15 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 11,46 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 9,0%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 14,50 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,3%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 13,29 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,1%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 12,77 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,85 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,0%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 18,16 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,0%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,05 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,59 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%.
(29.09.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)