Ceny serów w Polsce (19.02.2017)
01.03.2017 -
W okresie od 13 do 19 lutego 2017 r. w Polsce odnotowano spadek cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Gouda i Mozzarella wzrosła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego
- cena – 13,71 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Cena sera Gouda
- cena – 13,51 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
Cena sera Cheddar
- cena – 13,49 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
Cena sera Ementaler
- cena – 16,14 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
- cena – 14,15 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Cena sera Mozzarella
- cena – 14,60 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Cena sera Feta
- cena – 9,79 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%
Cena sera pleśniowego
- cena – 18,43 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,7%
Cena twarogu min. 40%
- cena – 9,05 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
- cena – 6,59 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
(01.03.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)