Ceny serów w Polsce (19.03.2017)
29.03.2017 -
W okresie od 13 do 19 marca 2017 roku w Polsce odnotowano spadek cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Feta oraz sera pleśniowego wzrosła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 13,75 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;
Cena sera Gouda:
- cena – 13,43 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 13,11 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,6%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,51 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 13,09 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,18 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,93 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 19,09 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,0%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,98 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,36 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%.
(29.03.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)