Ceny serów w Polsce (19.11.2017)
22.11.2017 -
W okresie od 12 do 19 listopada 2017 roku w Polsce odnotowano zróżnicowaną relację cen większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Edamskiego pozostała niezmienna.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,45 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,06 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,2%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 14,85 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,9%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,35 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,1%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,24 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 15,07 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,95 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;
Cena sera pleśniowego:
- cena –19,70 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,31 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,66 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%.
(22.11.2017 za gospodarz.pl)