Ceny serów w Polsce (2.07.2017)
11.07.2017 -
W okresie od 25 czerwca do 2 lipca 2017 roku w Polsce odnotowano zróżnicowaną relację cen serów w skali tygodnia.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,14 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,20 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 13,92 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,1%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,01 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,35 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,80 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,95 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,67 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,14 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,73 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%.
(11.07.2017 za gospodarz.pl)