Ceny serów w Polsce (2.10.2016)
12.10.2016 -
W okresie od 26 września do 2 października 2016 roku ceny serów w Polsce spadły. Wzrosła za to cena sera Edamskiego, Gouda, Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego oraz Mozzarella
Cena sera Edamskiego
- cena – 14,02 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,5%
Cena sera Gouda
- cena – 13,76 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%
Cena sera Cheddar
- cena – 11,62 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,6%
Cena sera Ementaler
- cena – 14,84 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
- cena – 13,60 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Cena sera Mozzarella
- cena – 13,08 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Cena sera Feta
- cena – 9,52 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,9%
Cena sera pleśniowego
- cena – 18,10 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%
Cena twarogu min. 40%
- cena – 8,91 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
- cena – 6,50 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%