Ceny serów w Polsce (20.08.2017)

30.08.2017 -

W okresie od 13 do 20 sierpnia 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Ementaler, pleśniowego, twarogu i serka wiejskiego zmalała.



Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 14,87 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 14,61 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,62 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,2%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 16,01 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,6%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 14,28 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 15,26 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,4%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,94 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 18,56 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,03 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,67 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%.

(30.08.2017 za gospodarz.pl/MRiRW)


Współpraca