Ceny serów w Polsce (20.11.2016)
02.12.2016 -
W okresie od 14 do 20 listopada 2016 roku w Polsce odnotowano wzrost cen większości serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Mozzarella, Feta i serka wiejskiego zmalała.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,96 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%;
Cena sera Gouda:
- cena – 15,13 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 12,65 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 9,3%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,62 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,63 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 13,96 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,93 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,91 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,8%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,06 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,52 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%.
(02.12.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)