Ceny serów w Polsce (21.05.2017)
01.06.2017 -
W okresie od 14 do 21 maja 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, Gouda, Mozzarella i sera pleśniowego spadła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 13,38 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Cena sera Gouda:
- cena – 13,23 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 12,53 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,5%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,65 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 13,34 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,25 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,93 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%:
Cena sera pleśniowego:
- cena – 18,22 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,02 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,61 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%.
(01.06.2017 za gospodarz.pl)