Ceny serów w Polsce (22.01.2017)
02.02.2017 -
W okresie od 15 do 22 stycznia 2017 roku w Polsce odnotowano spadek cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego, Feta i twarogu wzrosła. Z kolei cena sera Mozzarella pozostała niezmienna.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,61 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,50 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 14,17 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,1%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,98 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,52 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,17 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian;
Cena sera Feta:
- cena – 9,99 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 18,37 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,13 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,57 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%.
(02.02.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)