Ceny serów w Polsce (22.10.2017)
01.11.2017 -
W okresie od 15 do 22 października 2017 roku w Polsce odnotowano spadek większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, Mozzarella i sera pleśniowego wzrosła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,38 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,68 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 14,70 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,31 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,6%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,68 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 15,54 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,87 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;
Cena sera pleśniowego:
- cena –19,53 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,7%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,21 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,70 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%.
(01.11.2017 za gospodarz.pl)