Ceny serów w Polsce (23.09.2018)

02.10.2018 -

W okresie od 16 do 23 września 2018 roku w Polsce odnotowano wzrost cen większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, sera Mozzarella, sera Feta oraz twarogu min. 40% spadła.

Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 13,28 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 13,22 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,07 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 4,6%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 14,93 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 13,50 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 14,38 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%;

Cena sera Feta:

  • cena – 10,83 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 20,35 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 7,8%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,25 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,71 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%.

(02.10.2018 za gospodarz.pl)


Współpraca