Ceny serów w Polsce (23.09.2018)
02.10.2018 -
W okresie od 16 do 23 września 2018 roku w Polsce odnotowano wzrost cen większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, sera Mozzarella, sera Feta oraz twarogu min. 40% spadła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 13,28 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Cena sera Gouda:
- cena – 13,22 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 14,07 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 4,6%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 14,93 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 13,50 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,38 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%;
Cena sera Feta:
- cena – 10,83 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 20,35 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 7,8%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,25 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,71 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%.
(02.10.2018 za gospodarz.pl)