Ceny serów w Polsce (23.10.2016)
03.11.2016 -
W okresie od 17 do 23 października 2016 r. w Polsce odnotowano wzrost cen większości serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, Ementaler, pleśniowego i twarogu spadła. Z kolei cena serka wiejskiego pozostała niezmienna.
Cena sera Edamskiego
- cena – 14,25 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Cena sera Gouda
- cena – 14,37 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Cena sera Cheddar
- cena – 11,54 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,2%
Cena sera Ementaler
- cena – 15,08 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,3%
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
- cena – 14,13 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Cena sera Mozzarella
- cena – 13,56 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Cena sera Feta
- cena – 9,90 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Cena sera pleśniowego
- cena – 17,35 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Cena twarogu min. 40%
- cena – 8,87 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.
- cena – 6,52 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
(03.11.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)