Ceny serów w Polsce (24.07.2016)
Dodano: 11.08.2016 -
W okresie od 18 do 24 lipca 2016 roku ceny serów w Polsce w większości wzrosły. Jedynie cena sera Cheddar, pleśniowego, twarogu i serka wiejskiego zmalała.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 11,22 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,6%;
Cena sera Gouda:
- cena – 10,97 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,3%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 10,63 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 12,61 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 10,92 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,4%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 11,93 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,36 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,70 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,96 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,56 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%.
(11.08.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)