Ceny serów w Polsce (24.09.2017)
02.10.2017 -
W okresie od 17 do 24 września 2017 roku w Polsce odnotowano zróżnicowaną relację cen serów w skali tygodnia.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,65 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,56 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 14,94 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,2%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,67 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,79 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 15,42 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,97 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Cena sera pleśniowego:
- cena –19,26 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,10 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,66 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%.
(02.10.2017 za gospodarz.pl)