Ceny serów w Polsce (26.03.2017)
05.04.2017 -
W okresie od 20 do 26 marca 2017 roku w Polsce odnotowano spadek cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, Mozzarella i serka wiejskiego wzrosła.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 13,35 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,9%;
Cena sera Gouda:
- cena – 13,34 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 13,36 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,26 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 12,97 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,61 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,0%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,77 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 18,24 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,4%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,94 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,55 zł/kg,