Ceny serów w Polsce (26.08.2018)
06.09.2018 -
W okresie od 20 do 26 sierpnia 2018 roku w Polsce odnotowano wzrost cen większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, twarogu min. 40% oraz twarogu min. 40% spadła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 12,74 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%;
Cena sera Gouda:
- cena – 12,94 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 13,60 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 4,6%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 14,88 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego
- cena – 12,78 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,82 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;
Cena sera Feta:
- cena – 10,83 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 19,99 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,14 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,72 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%.
(06.09.2018 za gospodarz.pl)