Ceny serów w Polsce (26.11.2017)
05.12.2017 -
W okresie od 19 do 26 listopada 2017 roku w Polsce odnotowano spadek cen większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Ementaler i twarogu wzrosła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,22 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%;
Cena sera Gouda:
- cena – 13,88 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 14,50 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 2,4%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,40 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 13,97 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,92 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,84 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%;
Cena sera pleśniowego:
- cena –19,25 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,35 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,62 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%.
(05.12.2017 za gospodarz.pl)