Ceny serów w Polsce (27.08.2017)

05.09.2017 -

W okresie od 20 do 27 sierpnia 2017 roku w Polsce odnotowano zróżnicowaną relację większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Feta i serka wiejskiego pozostała niezmienna.



Ceny serów w Polsce

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 14,62 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 14,50 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 14,79 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 16,38 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 14,43 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 15,14 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,94 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 19,28 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,8%:

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 9,07 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,67 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian.

(05.09.2017 za gospodarz.pl)


Współpraca