Ceny serów w Polsce (27.11.2016)
07.12.2016 -
W okresie od 20 do 27 listopada 2016 roku w Polsce odnotowano zróżnicowaną relację cen serów w skali tygodnia.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 15,22 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,89 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 12,66 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,92 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,51 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,35 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,78 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,32 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,3%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,76 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,3%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,57 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%.
(07.12.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)