Ceny serów w Polsce (28.05.2017)
04.06.2017 -
W okresie od 21 do 28 kwietnia 2017 roku w Polsce odnotowano zróżnicowany stosunek cen serów w skali tygodnia.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 13,68 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%;
Cena sera Gouda:
- cena – 13,47 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 12,60 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,23 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,6%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 13,47 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,33 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,90 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,59 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,5%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,97 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%:
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,56 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%.
(04.05.2017 za gospodarz.pl)