Ceny serów w Polsce (29.05.2016)
09.06.2016 -
W okresie od 23 do 29 maja 2016 roku ceny serów w Polsce w większości wzrosły. Jedynie cena twarogu, oraz sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego, a także sera Ementaler i Cheddar zmalała.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 9,75 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%;
Cena sera Gouda:
- cena – 9,44 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 9,96 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 12,57 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 9,27 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 12,55 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,3%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,21 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,86 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,95 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,44 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%.
09.06.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)