Ceny serów w Polsce (3.07.2016)

14.07.2016 -

W okresie od 27 czerwca do 3 lipca 2016 roku ceny serów w Polsce w większości wzrosły. Jedynie cena sera Edamskiego, Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego, Mozzarella i sera pleśniowego zmalała. Jedynie cena sera Gouda pozostała niezmienna.

Cena sera Edamskiego:

  • cena – 10,34 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;

Cena sera Gouda:

  • cena – 10,04 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian;

Cena sera Cheddar:

  • cena – 10,38 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;

Cena sera Ementaler:

  • cena – 12,68 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,7%;

Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:

  • cena – 10,11 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%;

Cena sera Mozzarella:

  • cena – 11,83 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%;

Cena sera Feta:

  • cena – 9,31 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%;

Cena sera pleśniowego:

  • cena – 17,23 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;

Cena twarogu min. 40%:

  • cena – 8,99 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;

Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:

  • cena – 6,52 zł/kg,
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%.

(14.07.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)


Współpraca