Ceny serów w Polsce (3.12.2017)
08.12.2017 -
W okresie od 26 listopada do 3 grudnia 2017 roku w Polsce odnotowano spadek cen większości serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego, Feta, sera pleśniowego i serka wiejskiego wzrosła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,01 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%;
Cena sera Gouda:
- cena – 13,75 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 14,22 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,95 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,00 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,58 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,91 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Cena sera pleśniowego:
- cena –19,70 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,15 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,62 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%.
(08.12.2017 za gospodarz.pl)