Ceny serów w Polsce (30.10.2016)
09.11.2016 -
W okresie od 24 do 30 października 2016 roku w Polsce odnotowano wzrost cen większości serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Mozzarela, Feta i pleśniowego spadła.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,33 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,47 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 13,02 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 12,8%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,81 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,8%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,24 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 13,51 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,88 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Cena sera pleśniowego
- cena – 16,96 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,2%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,97 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,64 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%.
(09.11.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)