Ceny serów w Polsce (4.12.2016)
15.12.2016 -
W okresie od 27 listopada do 4 grudnia 2016 roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Mozzarella i serka wiejskiego.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 15,67 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,0%;
Cena sera Gouda:
- cena – 15,26 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 12,96 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,89 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 6,1%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,92 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,19 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,97 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,0%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,92 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,5%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,00 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,54 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%.
(15.12.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)