Ceny serów w Polsce (5.02.2017)
15.02.2017 -
W okresie od 30 stycznia do 5 lutego 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Gouda, Cheddar, Feta, sera pleśniowego i serka wiejskiego.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,37 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,26 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%,
Cena sera Cheddar:
- cena – 14,21 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,3%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,27 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 13,88 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,4%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 13,80 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;
Cena sera Feta:
- cena – 10,01 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 19,52 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,1%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,95 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,59 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,7%.
(15.02.2017 za gospodarz.pl)