Ceny serów w Polsce (5.03.2017)
13.03.2017 -
W okresie od 26 lutego do 5 marca 2017 roku w Polsce odnotowano spadek cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, Feta oraz sera pleśniowego wzrosła.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 13,67 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,2%;
Cena sera Gouda:
- cena – 13,63 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 13,27 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,91 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 13,43 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,0%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 14,48 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,84 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 19,26 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,92 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,44 zł/kg,