Ceny serów w Polsce (5.11.2017)
10.11.2017 -
W okresie od 29 października do 5 listopada 2017 roku w Polsce odnotowano spadek większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar, Mozzarella i sera pleśniowego wzrosła.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,65 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,47 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 14,35 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,5%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,47 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,6%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,46 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 15,34 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,84 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;
Cena sera pleśniowego:
- cena –19,78 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,12 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,64 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%.
(10.11.2017 za gospodarz.pl)