Ceny serów w Polsce (6.11.2016)
16.11.2016 -
W okresie od 30 października do 6 listopada 2016 roku w Polsce odnotowano spadek cen większości serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Mozzarella, Gouda, Ementaler, Podlaskiego, Zamojskiego i Morskiego wzrosła.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,26 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,53 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 12,23 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 6,1%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,02 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,35 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 13,81 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,80 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 16,61 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,87 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,50 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%.
(16.11.2016 Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)