Ceny serów w Polsce (8.01.2017)
19.01.2017 -
W okresie od 2 do 8 stycznia 2017 roku w Polsce odnotowano spadek cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Cheddar i twarogu wzrosła.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,54 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,65 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 12,40 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,0%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,78 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,70 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 13,43 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,72 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,62 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,1%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,17 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,75 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%.
(19.01.2017 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)