Ceny serów w Polsce (8.10.2017)
16.10.2017 -
W okresie od 1 do 8 października 2017 roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen serów w skali tygodnia. Jedynie cena sera Edamskiego, Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego i Feta zmalała.
Ceny serów w Polsce
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,76 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,78 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%.
Cena sera Cheddar:
- cena – 15,26 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 16,81 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,77zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 15,46 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,0%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,90 zł/kg
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Cena sera pleśniowego
- cena –19,99 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 9,20 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,67 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%.
(16.10.2017 za gospodarz.pl)