Ceny serów w Polsce (9.10.2016)
19.10.2016 -
W okresie 3.10-9.10.2016 roku ceny serów w Polsce wzrosły. Spadła za to cena sera Cheddar, pleśniowego i twarogu min. 40%.
Cena sera Edamskiego:
- cena – 14,06 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%;
Cena sera Gouda:
- cena – 14,09 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%;
Cena sera Cheddar:
- cena – 11,03 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 5,1%;
Cena sera Ementaler:
- cena – 15,65 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,4%;
Cena sera Podlaskiego, Zamojskiego, Morskiego:
- cena – 14,03 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,2%;
Cena sera Mozzarella:
- cena – 13,24 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%;
Cena sera Feta:
- cena – 9,91 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,1%;
Cena sera pleśniowego:
- cena – 17,79 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%;
Cena twarogu min. 40%:
- cena – 8,83 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%;
Cena serka wiejskiego min. 40% tł.:
- cena – 6,56 zł/kg,
- zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%.
(19.10.2016 za Gospodarz.pl/FAMMU/FAPA)