Certyfikaty dla produktów tradycyjnych. Czy to ma sens?

– Zdecydowanie tak, bowiem są one potwierdzeniem wysokiej jakości produktów oraz ich tradycyjnego charakteru – mówi Anita Kubarska, Brand Manager w Sertop sp. z o.o. – W Polsce coraz mocniej rozwija się trend produktów tradycyjnych i lokalnych a takie certyfikaty pozwalają wyróżnić na sklepowej półce dany towar. W naszym przypadku znak „Jakość Tradycja” Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego uznanego przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi uzyskały serki topione „Ser topiony Gouda” oraz „Ser topiony Złoty Ementaler”, najbardziej znane Polakom produkty, obecne na rynku od kilkudziesięciu lat.



Posiadanie tego typu znaków stanowi nie tylko dodatkowy element promocyjny, ale jest potwierdzeniem rzetelności i wiarygodności każdej firmy o charakterze tradycyjnym, co przydaje się także podczas współpracy z partnerami handlowymi.

(Informacja prasowa SERTOP)


Współpraca