Konferencja on-line PFPŻ ZP: Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle aktualnych przepisów – 20 października 2022 r.

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle aktualnych przepisów”, która odbędzie się w dniu 20 października 2022 r. w godz. 10:00-14:15 na platformie ZOOM.

Program:

  • Deklaracja aromatów w oznakowaniu produktów – Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
  • Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w kontekście informacji o wartości odżywczej podawanej na etykietach produktów – Beata Przygoda, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
  • Oświadczenia środowiskowe („green claims) w oznakowaniu i reklamie – Michał Tracz, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
  • Orzecznictwo sądów dotyczące znakowania produktów spożywczych oraz reklamy żywności – Mateusz Hyży, Kancelaria SSW Pragmatic Solutions Spaczyński, Szczepaniak, Okoń sp.k.

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.

Informacja na temat konferencji na stronie www.pfpz.pl

Zapraszamy do udziału! Kontakt:

Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu

e-mail: m.jonczak@pfpz.pl

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

  1. Cybernetyki 19B, 02-677 Warszawa

M: + 48 604 143 10


Współpraca