Międzynarodowy Dzień Pizzy z Hochland
9 lutego na całym świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Pizzy. To jedno z nietypowych świąt na świecie, a ilu fanów tego dania, tyle opinii co do tego, jaka jest najlepsza pizza. Hochland Professional posiada w swojej ofercie ser podpuszczkowy Cagliata, który ma szerokie zastosowanie w gastronomii i idealnie wpisuje się w Międzynarodowy Dzień Pizzy!
Miłośników kuchni włoskiej nie brakuje również w Polsce. Statystyki nie pozostawiają żadnych wątpliwości co do tego, że to właśnie pizza kolejny rok z rzędu jest najchętniej zamawianym daniem i jest szeroko rozpowszechniona na całym świecie. Okazuje się, że historia pizzy sięga jeszcze czasów przed naszą erą. Ciekawe jest to, że pizza ma swoje korzenie nie we Włoszech, a w Grecji. Dopiero około 500 r. p.n.e. dotarła stamtąd do Rzymu. To Włosi uczynili pizzę swoją potrawą narodową.
Polacy kochają kuchnię włoską. Uwielbiamy nie tylko makarony, risotto czy desery, ale przede wszystkim pizzę. Ser podpuszczkowy Hochland Cagliata ma szerokie zastosowanie w gastronomii i idealnie wpisuje się w Międzynarodowy Dzień Pizzy! Cagliata to ser do pizzy i przekąsek o delikatnym i kremowym smaku. Występuje w formie granulek oraz bloku, ma wysoką jakość i wydajność. Równomiernie rozpływa się po powierzchni ciasta i nie pozostawia plam tłuszczu na pizzy. Po wypieku uzyskuje apetyczną barwę oraz doskonale łączy składniki potraw. Ser idealnie topi się oraz pozostaje ciągnący.
(Informacja prasowa Hochland Polska)