Mozzarella od Hochland Professional

Hochland Professional prezentuje nowy ser podpuszczkowy Mozzarella. To idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy poszukują sera do pizzy, zapiekanek oraz dań makaronowych i kanapek.

Mozzarella szturmem podbiła kuchnie na całym świecie. Mozzarella jest biała, miękka i rozciągliwa. Świetnie się topi pod wpływem wysokiej temperatury. Ma neutralny mleczny smak, delikatny zapach.

Dziś trudno sobie bez niej wyobrazić nie tylko pizzę i sałatkę, ale też wiele innych przekąsek – zwłaszcza tych na ciepło, z piekarnika. Świetnie też komponuje się z mięsnymi daniami i makaronami.

Dzięki wysokiej zawartości białka, rozmaitości witamin z grupy B, a także sporej zawartości cynku, mozzarella jest odżywcza i zdrowa, szczególnie dla układu nerwowego.

Nowy ser podpuszczkowy Mozzarella od Hochland Professional dobrze się rwie, nie kruszy się, równomiernie się rozpływa, nie przypala się w piecu oraz dobrze przylega do ciasta i pozostaje elastyczny. Sekretem jakości produktów dostępnych w ofercie Hochland Professional jest dobór starannie wyselekcjonowanego mleka oraz nowoczesny proces produkcji, który wydobywa z nich najważniejsze nuty smakowe. Hochland Professional posiada w swojej ofercie całą gamę serów, które mają szerokie zastosowanie w gastronomii i B2B. Więcej informacji dostępnych jest na www.hochlandprofessional.pl

(Informacja prasowa Hochland Polska)


Współpraca